Smoothies

HET CONCEPT – SMOOTHIES

SMOOTHIES, FRUIT MILKSHAKES EN COCKTAILS

In heel Europa is een duidelijke trend zichtbaar naar gezonder en bewuster eten. Fruit is een onmisbaar onderdeel van gezonde voeding. Smoothies sluiten daarom uitstekend aan bij deze trend en worden dan ook steeds meer verkocht in horeca en catering.

FRESH FRUIT EXPRESS

Fresh Fruit Express is sinds 2007 een snelgroeiende organisatie binnen Europa met een sterke visie en focus. Fresh Fruit Express stelt zich ten doel om de fruit en groente consumptie te stimuleren via de verkoop van een trendy en gezond fruit & groente-concept in de foodservice en de catering. Daarbij zijn de volgende 5 uitgangspunten van toepassing.

  • Smaak; alleen rijpe en smaakvolle fruitsoorten worden gebruikt.
  • Gezondheid; er worden geen suikers toegevoegd, ook niet via de Smoothie basissap.
  • Snelle en eenvoudige bereiding; in 35 seconden bereidt u een smoothie vanuit de diepvries.
  • Uitgekiende communicatie; ter ondersteuning van de verkoop.
  • Blenders; Wij ondersteunen de klant met zeer betaalbare en heel gebruiksvriendelijke blenders.

Het Fresh Fruit Express concept biedt een ondernemer in de horeca of catering de mogelijkheid om met een zeer geringe investering verse smoothies (nu ook met frozen yoghurt), fruit milkshakes en cocktails te bereiden. U start als het ware uw eigen Smoothiebar. Naast onze 8 Fresh Fruit Express diepvries fruitmixen leveren we ook 3 Veggie Express diepvries veggiemixen die u allemaal met dezelfde Fresh Fruit Express Smoothie Basissap bereidt.

Het enige dat u nodig heeft om te starten is één van onze professionele blenders, de 8 smaken diepvries (bio)fruitmixen, het basissap 100% fruit, onze frozen yoghurt en de Pina Colada instant mix. Naast aansprekende promotiematerialen zoals posters en tafelkaartjes zijn er ook speciale bedrukte Fresh Fruit Express meeneem bekers. Al deze producten zijn te vinden in onze webshop. Kijk daarom svp even rond in onze webshop om te bepalen wat u precies nodig heeft.

HOE WERKT HET SMOOTHIE CONCEPT?

Voeg 250 ml Fresh Fruit Express Basissap (100% fruit) toe aan 1 zakje diepvries fruitmix van 150 gram voor een 100% fruit Smoothie. Na 35 seconden mixen in de blender kunt u een heerlijke en gezonde smoothie zonder toegevoegde suiker presenteren van maar liefst 400 ml. Die bevat daarbij minimaal 75% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit en bevat geen toegevoegde suiker. Onze smoothies en cocktails gaan na bereiding minimaal 5 uur lang niet schiften, zodat u ze ook van tevoren kunt bereiden. Ze zijn ook 48 uur houdbaar in de koeling.

Met een kleine aanpassing kunt u met ons concept ook een fruitmilkshake, cocktail, dessert, amuse of fruitshot bereiden. Voor een verse Pina Colada bijvoorbeeld vervangt u een gedeelte van het sap door rum, zoals bijvoorbeeld Bacardi Lemon. Zie voor de uitgebreide gebruiksaanwijzing onze bereidingslijst.

Onze 8 diepvries fruitmixen, het Basissap, de frozen yoghurt en de Pina Colada instant mix zijn verkrijgbaar bij bijna alle grossiers en zijn minimaal 6-12 maanden houdbaar. Op deze manier kunt u een soms wel een heel jaar lang genieten van verse smoothies met de producten van Fresh Fruit Express!

SERVEER TIPS VOOR ONZE SMOOTHIES
  • Kleine Smoothies met verschillende kleurtjes zijn bijvoorbeeld in combinatie met een High Tea een leuke aanvulling op uw kaart.
  • Wist u dat onze fruitmixen ook vaak in de Sangria worden gebruikt?
INTERESSE IN ONS CONCEPT?

Nodig ons uit voor een demonstratie en wij laten u zien waarom ons concept voor u als ondernemer zo winstgevend kan zijn. Bij deze demonstratie laten wij u uiteraard zien hoe we onze smoothies bereiden en waar u op moet letten tijdens het bereiden van een goede smoothie. U kunt de smoothies vanzelfsprekend ook proeven.

 SMOOTHIES | FRESH FRUIT EXPRESS


Klik hier voor Fresh Fruit Express Magazine


Klik hier voor veel gestelde vragen

         Steenbergen, 18-7-2018

Persbericht ten aanzien van Recall Veggie Express Smoothie mix Red en Smoothie mix Green.

Fresh Fruit Express International BV heeft naar aanleiding van een verzoek van haar leverancier Greenyard besloten om per direct de volgende producten uit de handel te nemen:

De zakjes bevatten diepgevroren veggie smoothie mixen die gebruikt wordt bij het bereiden van smoothies.

Fresh Food Express International BV doet daarom een dringend beroep op de bedrijven die dit product via de horecagroothandel hebben gekocht om dit niet te verwerken. Consumenten die dit product mogelijk hebben gekocht dienen dit niet te consumeren.

Veggie Express Red Smoothie Mix en Veggie Express Green Veggie mix zijn mogelijk besmet met Listeria monocytogenes via het ingrediënt pastinaak, dat uit een fabriek uit Hongarije komt van Greenyard waar te hoge waardes van listeria monocytogenes zijn vastgesteld door de Hongaarse autoriteiten. Het consumeren van een levensmiddel dat besmet is met de Listeria bacterie kan een voedselinfectie veroorzaken. Vooral zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem lopen een verhoogd risico om ernstig ziek te worden.

Om geen enkel risico te lopen hebben wij daarom besloten om daarom deze 2 smoothie mixen terug te halen uit de markt.

Bedrijven en consumenten die een van de producten hebben gekocht kunnen dit terugbrengen naar het bedrijf waar het is gekocht.

Alle andere artikelen van Fresh Fruit Express en ook de Veggie Express Orange mix komen uit andere fabrieken en zijn dus geen onderdeel van deze recall. Ook de Veggie Express Red en Green mixen met een andere code zijn niet geproduceerd met pastinaak uit deze fabriek in Hongarije en gewoon te consumeren.

Vanaf volgende week zijn de Veggie Express Green en de Veggie Express Red weer beschikbaar met pastinaak uit Polen.

Fresh Fruit Express International BV

Directie

www.freshfruit.express